Mail icon Print icon

Danlind A/S solgt til McBride plc

 

Stor familieejet nicheproducent af opvasketabletter og andre rengøringsprodukter (årlig omsætning 500 mDKK) er solgt til Europas førende private label koncern i branchen - McBride plc. Transaktionen blev underskrevet primo september 2017, og er nu godkendt af de tyske konkurrencemyndigheder.

Nicheproducent solgt til international køber

Danlind er kendt for at producere miljøvenlige og certificerede produkter til vask og rengøring i pulver, tabs og flydende form. Dette er én af flere årsager til McBrides strategiske interesse for at erhverve virksomheden.

Danlind blev etableret som sæbefabrik af familien Lind i 1928. Efter markante teknologiinvesteringer de seneste årtier har Danlind i dag en førerposition i branchen - med fabrikker i Hammel, Holstebro og Hjerm. Kunderne er multinationale selskaber, supermarkedskæder samt den professionelle sektor.

stategisk godt match

Henrik Aagaard, der fortsætter som administrerende direktør, udtaler:
”McBride er et stategisk godt match for Danlind. Der er meget få områder, hvor vi lapper over hinanden. Vi komplimenterer hinanden på en måde, så ét plus ét vil blive tre”.

McBride omsætter for 5-6 milliarder kroner, har fabrikker i 17 lande og beskæftiger 4100 medarbejdere. Koncernen har fortrinsvis industrikunder og er markedsleder i England, Europa og Asien inden for "private labels" - dvs. butikskædernes egne produkter.

John Klindt og Claus Bruun Rasmussen har været sælgers rådgivere og forhandlingsledere i forbindelse med salget til McBride, der er børsnoteret i London.

Kontakt os for at drøfte branchekonsolidering, opkøb eller salg.