Mail icon Print icon

Ejerskifte i BoPil A/S - leverandør af foder- og staldløsninger

Grundlægger af BoPil A/S, Jan Bonde (tv) betragter Michael Fussing Clausen (th) som den helt rigtige køber.

Siden 1991 har virksomheden Bopil A/S på Als leveret foder- og staldløsninger til landbrug og dambrug i både ind- og udland.

Primo december overdrog grundlægger Jan Bonde (tv i billedet) direktørstolen til Michael Fussing Clausen. Den nye direktør har købt BoPil A/S og søsterselskabet BoPil Aqua A/S.

John Klindt og Klaus Termansen fra Business Broker har gennemført en struktureret salgsproces af BoPil-virksomhederne – en proces, hvor de primære opgaver har bestået i at udarbejde virksomhedspræsentation, sondere markedet for relevante købere, forhandle sælgers interesser og medvirke ved at skrive kontrakt.

Lokal køber overtager Gazelle

Oprindeligt var sigtet at finde en dansk eller udenlandsk industriel køber i branchen til BoPil A/S, men da Michael Fussing Clausen, der har sønderjyske rødder og landbrugsfaglig baggrund, meldte sig som køber, var sælger ikke i tvivl om, at her var manden med den rigtige tilgang til potentiale og medarbejdere.

”Den løsning, Business Broker har hjulpet os med at nå frem til, er meget stærk. Handlen giver gode betingelser for BoPils videre udvikling, både ledelsesmæssigt og økonomisk,” siger Jan Bonde.

Han fremhæver, at Business Brokers kendskab til branchen for salg af landbrugsudstyr har været afgørende for den gode løsning.

Også Business Brokers Klaus Termansen betragter handlen som et positivt resultat af salgsprocessen. Han siger:

”Business Broker har i samråd med sælger udarbejdet transaktionsmodellen og bagefter forhandlet den hjem på vegne af BoPil. Vores fokus har naturligvis været at sikre sælger en optimal pris og et solidt fundament for virksomhederne.”

Jan Bonde fortsætter som seniorrådgiver i BoPil A/S og som medlem af bestyrelsen af virksomheden efter overdragelsen.

Om BoPil A/S

Siden 1991 har BoPil A/S specialiseret sig i rådgivning og levering af løsninger til landbruget. Den tilbyder en bred vifte af gennemprøvede produkter. Virksomheden har gennem årene været en rigtig god forretning med det ene millionoverskud efter det andet. Både i 2014 og 2015 var BoPil A/S Børsen Gazelle. De ti ansatte fortsætter under den nye ejer.