Mail icon Print icon

It-koncern køber succesfuld softwarevirksomhed

Den internationale it-koncern Visma A/S, med hovedsæde i Norge, har købt aarhusianske IMS A/S, der de seneste fem år har tidoblet bundlinjen.

Det er dermed en softwarevirksomhed med vokseværk, som nu bliver en del af Visma.

Business Broker har været rådgiver i salgsprocessen for direktør i IMS, Henrik Rabæk Poulsen. Opgaven omfattede hele salgsprocessen fra værdiansættelse, identificering af relevante køberkandidater og forhandlingerne frem til transaktionen. En proces, der samlet set har varet knapt et år.

”IMS er en sund og salgsmoden it-virksomhed, hvor vi har foretaget en bred søgning på forskellige købermotivationer med henblik på at finde den helt rigtige køber”, fortæller Klaus Termansen.

Synergieffekt i syne

For Henrik Rabæk Poulsen var Visma en næsten ukendt spiller, da Business Broker præsenterede ham for den norske koncern som et seriøst bud på en køber.

”Det er Business Brokers strukturerede salgsproces, der har ført til at IMS nu er en del af Visma. Jeg ville ikke selv have fået øje på, at de var den rigtige køber, men det er jeg ikke i tvivl om, at de er. Der er den rette kemi, de har en fornuftig vision, og jeg kan få øje på en række synergier”, udtaler Henrik Rabæk Poulsen. 

IMS forbliver et selvstændigt selskab i Visma-koncernen og Henrik Rabæk Poulsen fortsætter som direktør i IMS. Aftalen er, at der skal ske et glidende generationsskifte i den aarhusianske softwarevirksomhed i løbet af de kommende år.

Læs casen om salget af IMS her.

Om IMS A/S

IMS udvikler løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering samt en GDPR-compliant platform til digital post. De primære kunder er erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner i hele Danmark.

Om Visma A/S

Visma tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa.