Mail icon Print icon

MJC Metal A/S er solgt til tre nye ejere

Den esbjergensiske produktionsvirksomhed MJC Metal A/S har skiftet ejer.

Tidligere ejer Jens Friis har overdraget nøglerne til tre nye ejere, der nu hver ejer en tredjedel af MJC Metal.

Det er Klaus Termansen og John Nygaard fra Business Broker, der har rådgivet og forhandlet aftalen på plads for sælger Jens Friis. Et samarbejde, som Jens Friis er særdeles tilfreds med:

”Rådgiverne fra Business Broker har været skarpe. Især har de været gode til at analysere de forhandlingsbud, vi i processen har fået fra køberne, og de har givet mig anbefalinger, som jeg har kunnet forholde mig til”, uddyber sælger Jens Friis.

Branchekendte købere

De tre købere af MJC Metal, kender metalbranchen indefra. Trekløveret består af Henning Dam, som det seneste år har fungeret som salgskonsulent i MJC Metal, Lars Bo Emtkjær, som også ejer Bonnet Maskinfabrik, og Jesper Smidt-Nielsen, som har været bestyrelsesformand i virksomheden Løndal Industri.

Henning Dam er nu udpeget som administrerende direktør og daglig leder af for de cirka 15 medarbejder på produktionsvirksomheden i Esbjerg.

Også set fra Henning Dams perspektiv er salgsprocessen forløbet fornuftigt.

”Business Broker har været dygtig til at bygge bro i salgsforløbet. Der har været forskellige kulturer at bygge bro imellem, og det har rådgiverne håndteret professionelt”, fremhæver Henning Dam.

De tre nye ejere har en tredelt strategi for MJC Metal.

”Vi skal konsolidere virksomheden økonomisk, vi vil ud og opbygge en bredere kundekreds, og så skal vi udnytte, at der sker noget på offshore-fronten igen, hvilket betyder, at olie- og gasindustrien er på vej frem i Esbjerg igen”, siger Henning Dam.

Ifølge Klaus Termansen, udgør de tre nye ejere et stærkt team for MJC Metal:

”Vi har været rådgivere i salget af en vækstvirksomhed. Med en trio, der kender branchen og som har ekspertviden inden for salg, produktion og økonomi, står MJC Metal med et stærkt set up”.

 

Om MJC Metal

MJC Metal ligger i Esbjerg og producerer metalemner til primært offshore- og vindmølleindustrien. Virksomheden har eksisteret siden begyndelsen af 1970’erne og hed frem til 2011 Esbjerg Spåntagning. Selskabet gik konkurs omkring årsskiftet 2011-12. Den tidligere medejer Jens Friis rekonstruerede selskabet under navnet MJC Metal. For tre år siden overtog han KM Maskinfabrik fra Haderslev og samlede alle aktiviteter i Esbjerg.