Mail icon Print icon

Traditionsrig møbelfabrik overdrager ejerskabet

Findahls Møbelfabrik A/S har fået ny ejer.

Den 1. december 2018 overdrog direktør, Orla Findahl (tv.), virksomhedens nøgler til Hammel Furniture A/S’ direktør, Jens-Ole Staghøj (th.).

Virksomhedssalget omfatter både ejerskabet af virksomheden og tilhørende domicilejendom.

Fra fabrikken i Skærbæk har Findahls Møbelfabrik i mere end 70 år producereret primært spisebordsstole til kvalitetsbevidste danskere. Det var Orla Findahls far, der lagde grunden til fabrikken. Det er dermed en virksomhed med en lang historie, som nu er solgt til Hammel Furniture.

Fabrikken i Skærbæk består

John Nygaard fra Business Broker har rådgivet sælger i sagen og forhandlet aftalen på plads. Han fortæller, at ejerskiftet i Findahls Møbelfabrik opfylder de ønsker, som direktør Orla Findahl satte højt på listen.

”Med salget til Hammel Furniture forbliver fabrikken på danske hænder og produktionen fortsætter i Skærbæk. Det har været et centralt aspekt i processen. Det har også været vigtigt for sælger at finde en køber, der kunne se potentialet i virksomheden og havde de nødvendige ressourcer til at videreudvikle den”, fortæller John Nygaard.

Han betegner Hammel Furniture som en optimal køber:

”Meget tidligt i forløbet kunne vi se, at her var et godt match. Findahls produktsortiment supplerer Hammels særdeles godt. Dermed kan de nu blive totalleverandører af møbler til spisestuen. Desuden har Hammel Furniture godt fat i eksportmarkedet, hvor det vil være naturligt at introducere Findahls stole. Dermed er der udsigt til en række synergieffekter med virksomhedsoverdragelse”.

Også Findahls Møbelfabriks tidligere ejer Orla Findahl er særdeles tilfreds med handlen:

”Jeg frygtede, at vi skulle ud i en lang og tidskrævende proces med en række potentielle købere, som i sidste ende ville falde fra, fordi vi ligger i Sønderjylland. Derfor er jeg yderst tilfreds med den effektive salgsproces. Vi var ikke kommet så godt i mål uden et forbilledligt samarbejde mellem Business Broker og vores revisor”.

Selv om Orla Findahl har overdraget direktørstolen til Jens-Ole Staghøj, har parterne truffet aftale om, at Orla Findahl fortsætter i virksomheden som konsulent.

 

Om Findahls Møbelfabrik A/S

Virksomheden tæller 21 medarbejdere og er et møbelsnedkeri, der producerer stole i høj kvalitet. Chresten Findahl åbnede dørene til fabrikken i 1946. Den slår for alvor igennem som stoleproducent hos danskerne i 1962. Her lanceres den klassiske skandinaviske stol Mosbøl, som efterfølgende er solgt i mere end 1 million eksemplarer. Stolen var startskuddet til udvikling af Findahls Møbelfabrik, der i dag har en produktlinje med 17 designs.

Hammel Furniture A/S har siden etableringen i 1961 fokuseret på at skabe kvalitetsmøbler, der kombinerer danske arkitekttraditioner med fremsynet design. Alle produkter designes og produceres i Danmark.