Erfaren helt overtager healthcare-virksomhed

Som led i en strategisk tilpasning har Falck solgt den del af forretningen, der hedder Falck Lægehuse.
Den nye ejer Thomas Helt har frem til ejerskiftet bestredet en direktørpost i Falck og har tidligere stiftet healthcare-virksomheden Quick Care. Det er derfor en erfaren ejer, der har overtaget Falck Lægehuse.
Selskabet driver 12 klinikker med cirka100 medarbejdere. Hver klinik tilbyder samme ydelser som i en privat lægepraksis – typisk i de egne af Danmark, hvor der er langt mellem læger, som er parate til at købe og drive egen praksis.

Køb fra koncern

Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen fra Business Broker, har rådgivet Thomas Helt i købsprocessen.
Opgaven omfattede helhedsanalyse af Falck Lægehuse, risikovurdering og -styring, input til indikativt bud på virksomheden, aftalevilkår samt rådgivning om ny ejerstruktur.
”Det er en kompleks sag at købe en del af en stor koncern. Det kræver en helhedsanalyse, der ikke alene fokuserer på pris og finansiering, men også den række risici, der er vigtige at tage højde for. Det gælder for eksempel overvejelser om IT og den administrative drift, der nu skal skilles fra koncernen”, siger Claus Bruun Rasmussen.

Optimale aftalevilkår

For Thomas Helt har Business Brokers rådgivning har haft positiv indflydelse på transaktionen.
”Business Brokers analyse har været et super godt afsæt for mine prioriteringer og beslutninger. Klaus Termansen og Claus Bruun Rasmussen har været skarpe til at sætte sig ind i både forretningen og branchen. De har kort sagt leveret en super kompetent rådgivning”, lyder det fra Thomas Helt.
Han er ikke i tvivl om, at Business Brokers faglighed har medført optimering af aftalevilkårene i ejerskiftet.

FALCK LÆGEHUSE A/S

WeCare Holding ApS
erhvervede Falck Lægehuse A/S.

Opgave: WeCare ønskede at erhverve tre health care relaterede selskaber fra Falck koncernen.

Løsning: Business Broker rådgav køber om transaktionsmodel, budproces og carve-out problemstillinger.

Resultat: Den nye ejerstruktur bringer Falck Lægehuse ind i en koncern med 100 % fokus på optimal patientbehandling og rentabel drift af health care aktiviteter.

WeCare Holding ApS ejer selskaberne Falck Lægehuse, VikTeam og Sirculus. Lægehusene beskæftiger alene +100 sundhedsfaglige personer på 12 lokationer.

Business Broker A/S rådgav køber.

Thomas Helt fremhæver:

  • Business Broker har ikke alene haft finansielt fokus, de har også udfordret mig på, hvad jeg vil som forretningsmand, og taget udgangspunkt i det i deres rådgivning. Det er ikke enhver rådgiver, der også har kompetencer inden for det aspekt af en virksomhedshandel.
  • Rådgiverne fra Business Broker har været hurtige til at sætte sig ind virksomheden og forholdene i Healthcare-branchen. Dette er grundlaget for en stærk finansiel analyse.