Dansk inkassovirksomhed opkøber strategisk partner i Norge

En strategisk milepæl var nået for den danske inkassovirksomhed Collectia A/S, da norske Crone AS blev en del af Collectia.

”Det har været et strategisk mål for os at ekspandere i Skandinavien ved at opkøbe de rette virksomheder. Det mål har vi med Business Broker som rådgivere nået nu”, udtaler Christian la Cour Valentin, CEO i Collectia, der med købet af Crone nu tæller 220 medarbejdere.

Collectias ønske om at være til stede i de Skandinaviske lande udspringer af kundernes efterspørgsel efter services på tværs af landegrænser. Derfor giver opkøbet af den norske inkassovirksomhed Crone mulighed for at øget kundetilgang og vækst.

Brug for en specialist i virksomhedshandel

Det er Ulf Steiness og Claus Bruun Rasmussen, der har rådgivet Collectia i opkøbsprocessen.

Samarbejdet blev indledt med et lead fra et pengeinstitut til Business Broker om, at de havde en kunde, der var på udkig efter specialister til at analysere inkassomarkedet i Skandinavien og være den primære drivkraft frem mod et opkøb.

”Første trin i vores samarbejde med Collectia var forventningsafstemning. Vi klarlagde Collectias kriterier for interessante virksomheder, og fik dermed defineret et opdrag, vi kunne gå i markedet med”, forklarer Ulf Steiness, partner i Business Broker.

Gjorde ejere interesserede i at sælge virksomhed

Pæne væksttal, en dynamisk organisation drevet af initiativrige ejere, gjorde hurtigt Crone til et interessant købsemne for Collectia. Business Brokers første kontakt til Crones ejere blev dog en høflig afvisning, husker CEO i Crone, Otto Havneraas.

”Vi var ikke interesserede i en købsaftale, da Ulf Steiness kontaktede os. Vi var 10 mand, havde god vækst og en strategi, der alene omfattede det norske marked. Men grundlaget i Business Brokers henvendelse var så seriøs, at vi indvilligede i at tage et uforpligtende møde i Oslo”, fortæller Otto Havneraas.

Mødet med Business Broker vakte Crones nysgerrighed efter at hilse på indehaverne af Collectia, og da nordmændene havde været på besøg i Danmark, var der grundlag for at fortsætte processen.

”Der var et kulturmatch med det samme. Collectia driver inkasso ud fra samme værdier og kundesyn som os, og det åbnede vores øjne for synergierne ved at blive en del af Collectia”, husker Otto Havneraas.

Om den del af processen siger Ulf Steiness fra Business Broker:

”Vi gjorde fordelene for Crones ejere tydelige – ved at have Collectia i ryggen kan de servicere langt større kunder, samtidig med at de beholder en stor del af ejerskabet i Crone”.

Prisstruktur og ejervilkår tilgodeser køber og sælger

Hos Collectia er der stor tilfredshed med, at Crone sagde ja til at blive en del af Collectia:

”Crone er en rigtig god partner på det norske marked. Da vi allerede har en svensk partner, kan vi nu byde ind på tilbud på tværs af de skandinaviske lande”, siger CEO i Collectia Christian la Cour Valentin.

Han tilskriver Business Broker en stor del af æren.

”Business Broker har motiveret nordmændene og i hele processen fremlagt modeller og løsninger, der varetog både vores og Crones interesserer. Det er årsagen til, at vi nu står med en robust løsning for aktiviteterne i Norge, som vi ikke var nået frem til på egen hånd. Det er imponerende rådgiverarbejde”, erklærer direktøren i Collectia.

Otto Havneraas er enig:

”Selv om Business Broker var hyret af Collectia, oplevede vi en seriøsitet og en ordentlighed hos Ulf Steiness og Claus Bruun Rasmussen, der gjorde, at vi ikke havde brug for at hyre vores egne konsulenter. Vi var helt trygge ved Business Broker”.

Med rådgivningsopgaven for Collectia har Business Broker aktuel viden om fintech-markedet i Danmark og resten af Skandinavien.

COLLECTIA A/S

Collectia A/S
erhvervede norske Crone AS

Opgave: Strategisk opkøb i Norge for at sikre geografisk ekspansion.

Løsning: Collectia indgik købsaftale med Crone efter markedsanalyse og branchesøgning i Skandinavien samt målrettet forhandling.

Resultat: Collectia har fået en stærk partner gennem købet af norske Crone, der understøtter kundernes efterspørgsel efter services på tværs af landegrænser. Selskabet har samme værdier, kundesyn og metodiske tilgang til intelligent brug af fintech.

Collectia A/S beskæftiger i dag mere end 200 medarbejdere i Danmark, Tyskland, Sverige og Norge.

Business Broker A/S rådgav køber.

Christian la Cour Valentin fremhæver tre ting:

  • Business Broker var dygtige til at lave en prissætningsstuktur, der var attraktiv for begge parter.
  • Stor ros til Ulf Steiness’ venlige vedholdenhed i købsprocessen. Det er hans fortjeneste, at vi er nået i mål.
  • Business Broker har været dygtige til at sætte sig ind i denne del af it-branchen og være skarpe på, at vilkårene for inkasso er forskellige i de skandinaviske lande – den slags har stor betydning, når man skal indgå aftale og stifte selskab på tværs af landegrænser.