It-virksomhed med cirkulær forretningskoncept sælger aktieminoritet

Foto: Refurb

It-virksomheden Refurb A/S har siden 2008 solgt genbrugt it og forbrugerelektronik til private, offentlige og erhvervsvirksomheder. Virksomheden beskæftiger 45 medarbejdere og har til huse på Djursland.

Det er Refurbs mission at reducere miljøbelastningen ved at nedbringe behovet for produktion af nyt it-udstyr. Dermed tapper virksomhedens koncept ind i den grønne dagsorden.

Refurb tapper også ind i Den Sociale Kapitalfond Invests fokus på at investere i virksomheder drevet af dygtige ejerledere med stærke værdier og fokus på særlig social ansvarlighed.

På det grundlag har ejerkredsen i Refurb solgt en minoritet af selskabets aktier på godt 40 procent til Den Sociale Kapitalfond Invest.

Business Broker som rådgivere

Klaus Termansen og John Klindt fra Business Broker har været rådgivere for Refurb i salgsprocessen.

Refurb’s ejere ønskede at indhente kapital og sparring, der understøtter virksomhedens ambitioner om yderligere vækst. Business Broker har i denne forbindelse fungeret som rådgivere for Refurb’s ejere i forbindelse med forhandlinger med minoritetsinvestor.

Den Sociale Kapitalfond Invest ses som den ideelle investor for Refurb.

Den Sociale Kapitalfond Invest investerer både for at opnå et økonomisk afkast og hjælpe særligt socialt ansvarlige virksomheder med at udnytte deres fulde potentiale for vækst og gøre en positiv forskel i samfundet. Den agenda passer Refurb’s værdier og forretningskoncept perfekt ind i.

Investorer vil investere cirkulært

Business Broker har også fungeret som Refurb’s rådgivere i forhandlingsprocessen, i tæt samarbejde med Refurb’s aktionærer.

Med rådgiveropgaven for Refurb besidder Business Broker aktuel viden om investeringspotentialet i virksomheder, der satser på den grønne omstilling og den tilsvarende interesse i at investere i den cirkulære økonomi, som hersker blandt kapitalstærke investorer.

Den Sociale Kapitalfond Invest er en blandt flere interessante kapitalfonde som ønsker at foretage minoritetsinvesteringer. Om det delvise ejerskifte i Refurb udtaler fondens ledende partner Lars Jannick Johansen i en pressemeddelelse:

”Refurb er en gazelle-virksomhed i en interessant branche. De er en frontløber inden for cirkulær økonomi og har vist imponerende vækstrater. Samtidig har de en dygtig ledelse, som har demonstreret hvordan en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads kan skabe høj vækst. Vi ser meget frem til samarbejdet om at bringe virksomheden til næste niveau”.

REFURB A/S

Den Sociale Kapitalfond Invest
erhvervede Refurb A/S

Opgave: Salg af minoritetsandel for at sikre strategisk vækst.

Løsning: En afgrænset branchesøgning ledte frem til Den Sociale kapitalfond Invest som den rette investor. Efterfølgende fortrolig dialog og målrettet forhandling førte til endelig aftale.

Resultat: Refurb A/S har fået kapital og sparring, der understøtter virksomhedens ambitioner om yderligere vækst på det nordiske marked og samtidig udviser maksimalt socialt ansvar.

Refurb A/S er en gazelle-virksomhed der renoverer og sælger brugt IT udstyr. Med sine cirka 45 medarbejdere er selskabet en af de førende inden for branchen i Skandinavien og desuden frontløber inden for cirkulær økonomi.

Business Broker A/S rådgav sælger.