Rengøringsselskab købt af norsk koncern

Den Rene Linie ApS leverer erhvervsrengøring i hele Danmark, dog med den største kundekoncentration i Jylland. Efter at have drevet rengøringsfirmaet i 20 år ønskede ejerne Holger Sørensen og Frank Haagensen at sælge virksomheden.
Holger Sørensen nærmede sig en alder, hvor han ønskede at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. I fællesskab blev de to ejere enige om at sælge hele virksomheden. Salget er dermed et delvist generationsskifte.
Med rådgivning fra Klaus Termansen og John Klindt er Den Rene Linie i dag solgt til det norske selskab Toma Facility Services A/S. Ud over rengøring tilbyder Toma kantinedrift, vagtordning, ejendomsservice og andre services til virksomheder i Norden.

Win-win for køber og sælger

Ifølge Frank Haagensen er Toma den helt rigtige køber:
”Det er vigtigt for os, at vi har solgt til en god virksomhed, der vil beholde vores medarbejdere”, siger han.
Fra Tomas perspektiv passer købet af Den Rene Linie ind i koncernens strategi om at udvide på det nordiske marked. Og for Den Rene Linies cirka 400 danske kunder betyder salget af rengøringsfirmaet, at de fremover har mulighed for at benytte Toma som samlet leverandør af services.
Om køb og salg af virksomheder i rengøringsbranchen siger Klaus Termansen fra Business Broker:
”Rådgivningsopgaven for Den Rene Linie, har givet os et ret godt billede af rengøringsbranchen, hvem vil sælge, hvem er interesserede i at købe op, og hvad potentielle købere går efter”.

Salgsmodning muliggjorde en attraktiv salgspris

Klaus Termansen fremhæver, at rengøringsfirmaet fra Randers blandt øvrige forhold vandt interesse hos en udenlandsk køber, fordi Holger Sørensen og Frank Haagensen har etableret en særdeles selvkørende og rentabel forretning.
”De to ejere af Den Rene Linie har været dygtige til at uddelegere ansvar til de ansatte inspektører, og dermed gjort virksomheden mindre afhængig af ejerne – hvilket har smittet positivt af på prisen”, forklarer han og uddyber:
”En køber ser det som et plus, at driften ikke er afhængig af ejernes knowhow. Kort sagt gør dette salget af virksomheden enklere, prisen bedre og overdragelsen mere smidig”.

Professionelle rådgivere

Frank Haagensen og Holger Sørensen er både glade for at have solgt deres rengøringsselskab og tilfredse med resultatet:
”Vi er meget imponerede over den måde, som Klaus Termansen og John Klindt har styret processen på. De har både udvist tålmodighed, og den handlekraft, der skulle til for at lande den helt rigtige aftale”, siger Frank Haagensen.
Særligt due diligence-processen, der er en del af transaktionsfasen, imponerede Frank Haagensen. Her fik Toma via en sikker cloud-løsning mulighed for at få et indblik i en række relevante virksomhedsdata og stille uddybende spørgsmål til Den Rene Linie om blandt andet kontrakter og leverandøraftaler. Læs mere om due diligence her.
”Business Broker håndterede due diligence-processen utroligt effektivt for alle parter. De gjorde det nemt for os at svare på de uddybende spørgsmål fra Toma, og de sikrede dermed et flow i den sidste del af transaktionen.”
Frank Haagensen og Holger Sørensen vil i en overgangsperiode medvirke til at sikre en nødvendig og stabil overlevering af Den Rene Linie.

DEN RENE LINIE APS

Toma Facility Services AS
erhvervede Den Rene Linie ApS

Opgave: Salg af virksomheden, generationsskifte.

Løsning: Efter en salgsproces med bred national og international køberdialog, blev selskabet solgt til den norske facility koncern Toma, og integreres i det danske selskab Rengøringskompagniet.

Resultat: Aftalen skaber et optimalt grundlag for Tomas strategiske mål om at blive en markant udbyder i hele Skandinavien og samtidig sikres et rettidigt generationsskifte i Den Rene Linie.

Toma Facility Services AS har en omsætning på ca. 1,5 mia. NOK med 3500 medarbejdere og leverer services som rengøring, kantinedrift, vagt og ejendomsdrift.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Frank Haagensen fremhæver tre ting:

  • Klaus Termansen og John Klindt styrede hele tiden køber ind på den kurs, vi havde lagt i fælleskab.
  • Business Broker forhandlede den transaktionsmodel hjem, som vi ønskede.
  • Business Broker er topprofessionelle virksomhedsmæglere. Der var bare styr på alt!