Generationsskifte i rengøringsvirksomhed

Den nordsjællandske rengøringsvirksomhed SaniService ApS har siden 2013 udbudt en lang række serviceopgaver inden for bolig- og erhvervsejendomme.

Efter mere end 25 år i rengøringsbranchen, har stifterne af SaniService solgt deres virksomhed til finske PHM Group via koncernens danske selskab PHM Denmark ApS.

Virksomhedsmæglerne Klaus Termansen og Ulf Steiness fra Business Broker har bistået sælger i den strukturerede salgsproces.

Dermed får de tidligere ejere nu mulighed for at dyrke andre prioriteter.

Solgt til international rengøringskoncern

Med købet af SaniService styrker PHM Group deres position på det danske marked, hvor de i forvejen ejer en række selskaber inden for rengørings- og ejendomsservice.

Samtidig understreger transaktionen vedrørende SaniService, en tendens, der præger branchen:

”Vi ser et rengørings- og servicemarked, der er præget af konkurrence og konsolidering de seneste år. Mange mindre rengøringsvirksomheder vælger at sælge til større selskaber”, fortæller Ulf Steiness.

Virksomhedsmægler med viden om rengøringsbranchen

Trods den internationale profil har PHM Group et værdisæt, der matcher med SaniServices.

I begge selskaber er ansvarlige arbejdsforhold, god service og rengøring, der tager hensyn til miljøet, i centrum.

Derfor var der hurtigt god kemi mellem køber og sælger af SaniService i salgsprocessen som er gennemført på cirka seks måneder.

”Fra de andre rengøringsvirksomheder, som den finske koncern har opkøbt i Danmark, ved vi, at de formår at levere lokal service i høj kvalitet. Derfor er de et godt match med familieejede SaniService”, forklarer Klaus Termansen.

Klaus Termansen, Ulf Steiness, og de øvrige virksomhedsmæglere i Business Broker har været betroede rådgivere for en række ejerledere inden for rengørings- og ejendomsservice, der har ønsket at sælge deres virksomheder.

Gennem processen har Business Broker endnu engang fået opdateret viden om aktørerne i branchen, hvem der køber op, og købers fokus i forbindelse med opkøb. Desuden er Business Broker rutinerede i at forhandle gunstige vilkår hjem på vegne af sælger.

SANISERVICE ApS

PHM Denmark ApS
erhvervede SaniService ApS

Opgave: Salg af virksomheden i generationsskifte.

Løsning: En smal struktureret proces resulterede i salg af SaniService til det finske børsnoterede selskab PHM Group OY via dansk datterselskab.

Resultat: PHM Group opnår yderligere styrket position på det danske marked.

SaniService er et regionalt selskab, der udfører rengøring og vedligeholdelse af erhvervs- og beboelsesejendomme.

Business Broker rådgav sælger.