VISUEL PRINT A/S trykker ny ejer i hånden

Siden 1999 har ægteparret Troels Nørhede og Birthe Bonde drevet Visuel Print A/S i Silkeborg. Virksomheden producerer bannere, displays og reklameflag til kvalitetsbevidste kunder, herunder Lego, Hummel, Ilva, Stark og mange flere.

Samtidig med, at nytårsraketterne bød 2018 velkommen, overdrog ægteparret 70 procent af deres livsværk til en ny ejer og direktør, Lars Alkemade, der har en fortid som medstifter og medejer  i kontorforsyningskæden Redoffice.

Troels Nørhede og Birthe Bonde er fortsat i virksomheden som henholdsvis salgsdirektør og økonomichef, og aftalen indebærer, at Lars Alkemade efter en aftalt model overtager de resterende 30 procent af Visuelt Print, når ægteparret Nørhede og Bonde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Fra bar bund til handel på fire måneder

Det er Claus Bruun Rasmussen og John Nygaard, der har hjulpet Visuel Prints tidligere ejere med at få handlen i hus, en proces, der har imponeret Troels Nørhede.

”Da vi kontaktede Business Broker var vi på bar bund. Vi vidste, at vi ville sælge til en, der kunne udnytte Visuel Prints potentiale og føre virksomheden videre i vores ånd, men vi anede ikke, hvordan vi skulle gribe det an eller, hvad det indebar,” husker Troels Nørhede.

Han har derfor været særdeles tilfreds med, at Business Broker har støttet ham og hustruen i hele processen.

”Udover den positive oplevelse, at Business Broker nærmest efter første møde kunne præsentere os for den ideelle køber, har Claus og John været gode til at forklare os forløbet og forhandle den løsning hjem, der var optimal for Visuel Print. Vi er yderst tilfredse,” siger den tidligere ejer.

Han glæder sig over, at hele processen blev gennemført på fire måneder.

”Jeg havde forestillet mig, at det ville tage meget længere tid, men det har kun været positivt at processen var kort, når nu beslutningen var truffet,” lyder det fra Troels Nørhede.

Match i køberkartotek

En af årsagerne til, at overdragelsesaftalen blev indgået på kort tid var, at Business Broker allerede efter første møde med Visuel Print, havde et bud på den rette køber.

”Vi har et ajourført kartotek med seriøse købere, og i denne sag betød det, at vi meget hurtigt kunne introducere Lars Alkemade som en mulig køber af Visuel Print. Troels Nørhede var med det samme enig i, at her var det rette match, og derfra kunne vi begynde at forhandle konkrete løsninger,” fortæller John Nygaard.

Det hurtige match medvirkede til, at Business Broker denne gang kunne springe et par trin over i den typiske proces for en virksomhedshandel.

”I de fleste sager udarbejder vi et større præsentationsmateriale, og går ud og skanner det brede marked for potentielle købere,” forklarer John Nygaard.

Troels Nørhede ser frem til at bidrage til at udvikle Visuel Print videre under den nye ejer og direktør.

Om Visuel Print A/S

Visuel Print A/S producerer flag og bannere og andre reklametryk på tekstil. Virksomheden sælger desuden facadesystemer, og har bl.a. udviklet det patenterede “Spider System”, så kunden selv kan skifte også højtsiddende reklamebannere. Produktion og showroom ligger i Silkeborg og har eksisteret siden 1999.

VISUEL PRINT A/S

Lars Alkemade
erhvervede Visuel Print A/S

Opgave: Salg af virksomheden, generationsskifte.

Løsning: Visuel Print gennemfører et glidende generationsskifte, hvor ny ejer køber en majoritetspost og om 2-3 år erhverver de resterende aktier.

Resultat: Selskabet tilføres nye ledelsesmæssige ressourcer, og der er aftalt en fælles driftsperiode med videnoverdragelse og udnyttelse af selskabets vækstpotenitaler til glæde for både køber og sælger.

Visuel Print A/S producerer bannere og reklameflag, der anvendes af stærke brands i Europa til outdoor markedsføring samt point-of-sale profilering af kvalitetsprodukter.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Troels Nørhede fra Visuel Print A/S fremhæver:

  • Claus Bruun Rasmussen og John Nygaard har suppleret hinanden utrolig godt, hvilket har ført til den ideelle løsning for os og Visuel Print.
  • Det har været nemt at få fat i Business Broker igennem hele processen, og de har været gode til at forklare alt, hvad vi har været i tvivl om.
  • Business Broker har den rette kombination af indlevelse, handlekraft og diskretion.