Generationsskifte i møbelvirksomhed

Siden 1984 har Orla Findahl været ejer og direktør for den virksomhed i Skærbæk, som hans far lagde grunden til i 1946. Findahls Møbelfabrik A/S producerer primært spisebordsstole og produktlinjen tæller 17 stoledesigns.

Virksomheden slog for alvor igennem med den klassiske skandinaviske stol Mosbøl, som er solgt i mere end 1 million eksemplarer.

Nøgleordene for produktionsvirksomheden er håndværk, kvalitet og dansk design.

Håndværk og kvalitet fortsætter

De samme tre nøgleord vil fortsat sætte retningen for produktionen i Skærbæk, efter at ejerskabet af Findahls Møbelfabrik A/S nu er overgået til Hammel Furniture A/S og den administrerende direktør i Hammel, Jens-Ole Staghøj, overtager i den forbindelse også ledelsen af fabrikken i Sønderjylland.

Det fortæller John Nygaard, der har været rådgiver og forhandler for Findahls Møbelfabrik i de cirka otte måneder, som den samlede proces har taget.

”Vi fandt den optimale køber. Hammel Furniture har samme tradition for dansk håndværk som Findahls Møbelfabrik har leveret i årtier. Fabrikken fra Midtjylland har indtil nu ikke produceret stole. Deres primære produkter er reoler, skænke og borde, dermed er der udsigt til en synergi med dette ejerskifte”, forklarer John Nygaard.

God timing med industriel køber

Ikke alene knowhow, leverandøraftaler, maskinpark og medarbejdere, men også selve domicilejendommen indgår i handlen.

Derfor har Orla Findahl overdraget nøglerne til fabrikken i tillid til, at virksomhedens arbejdspladser forbliver Skærbæk.

Det har stor betydning for ham:

”Jeg ser frem til ikke længere at være mentalt på arbejde i døgndrift, som man ofte er som ejerleder, men det allervigtigste for mig er, at vi har fundet en løsning, så fabrikken og medarbejdernes job fortsat ligger her i byen”, pointerer Orla Findahl.

Ifølge John Nygaard fra Business Broker har der været stor vilje fra både køber og sælger til at finde en fælles løsning:

”Umiddelbart kan opgaven med at finde en fremtidig ejer til en virksomhed i Sydvestjylland virke vanskelig. Der er en nervøsitet for ikke at kunne tiltrække de rette medarbejdere. Men som industriel køber har Hammel Furniture de rette kompetencer in-house til at løfte opgaven, og har den nødvendige erfaring med konkurrencedygtig  produktion i Danmark. Derfor er matchet helt rigtigt”.

Nye eksportmuligheder

Med i transaktionen følger også nye eksportmuligheder for kvalitetsstolene fra Skærbæk, som indtil nu primært er blevet solgt på det danske marked. Hammel Furniture har et forhandlernetværk i resten af Europa, som nu kan præsenteres for et komplet produktsortiment til spisestuen.

Orla Findahl ser frem til at forsætte i Hammel Furniture som konsulent i de kommende år.

FINDAHLS MØBELFABRIK A/S

Hammel Furniture A/S
erhvervede Findahls Møbelfabrik A/S

Opgave: Salg af virksomheden, generationsskifte.

Løsning: Ny ejer har erhvervet 100 % af aktierne i selskabet incl. tilhørende domicilejendom.

Resultat: Findahls Møbelfabriks ejer har opnået en ønsket løsning, så virksomheden fortsætter driften i nuværende domicilejendom og derved sikrer arbejdspladserne. Samarbejdet med Hammel vil skabe store muligheder for vækst.

Findahls Møbelfabrik A/S har i mere end 70 år producereret primært spisebordsstole til kvalitetsbevidste danskere. Virksomheden tæller 21 medarbejdere og har et møbelsnedkeri, der producerer stole i høj kvalitet.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Orla Findahl fremhæver tre ting ved Business Broker

  • John Nygaards branchekendskab har været en klar fordel både for vurderingsgrundlaget og i forhandlingsprocessen.
  • Business Broker har i hele processen gået efter den optimale løsning for os.
  • Business Broker har kørt et frugtbart parløb med vores revisor og samtidig håndteret den mentale del af salgsprocessen for mig som sælger forbilledligt.