Generationsskifte i dansk produktionsvirksomhed – solgt til amerikansk koncern

Diaf Pilvad ApS er et brand inden for omrøringsmaskiner og miksere.

Siden 1970’erne har virksomheden produceret udstyr primært til maling- og lakindustrien. En lang række virksomheder i den kemiske industri samt medicinal- og fødevareindustrien anvender Diaf Pilvads maskiner i deres produktion.

I et strategisk opkøb er virksomheden solgt til den amerikanske virksomhed Admix inc., som i en årerække har haft aktiviteter i Danmark via et datterselskab.

Ulf Steiness og Klaus Termansen har bistået ejeren af Diaf Pilvad ApS i en målrettet og struktureret salgsproces.

Synergieffekt ved salg af virksomhed

En afsøgning af markedet for relevante køberkandidater afdækkede tidligt, at Admix inc., som Diaf Pilvad har haft samhandel med, var den rette køber, fortæller Ulf Steiness:

”Admix er specialiserede i blandingsmaskiner til fødevareindustrien og medicinalindustrien. Med Diaf Pilvads skalerbare løsninger til et bredere marked er der helt åbenbare strategiske synergieffekter ved opkøbet”, siger han.

I Diaf Pilvads domicil i Fredensborg får Admix umiddelbar adgang til at etablere et testcenter for deres specialudviklede løsninger. Det giver Admix mulighed for at opbygge et setup i Danmark, som svarer til virksomhedens aktiviteter i USA.

Ejerskifte åbner døre til det amerikanske marked

Også for Diaf Pilvad, åbner et salg til Admix nye døre, fremhæver Kim Høg Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Diaf Pilvad:

”I Diaf Pilvad har vores primære markeder været Danmark og EMEA-lande. Vi er aldrig blevet lukket ind på det amerikanske marked trods flere forsøg. Nu har vi fået direkte adgang. Der ligger et klart vækstpotentiale for Diaf Pilvads produkter i USA.”

Kim Høg Madsen og Erik Pilvad ser tilbage på en salgsproces, der opfylder en vigtig målsætning for Diaf Pilvads generationsskifte:

”Vi ønskede at sælge til en køber, som ville bevare arbejdspladserne i Fredensborg for vores dygtige og loyale medarbejdere. Det er lykkedes og mere til. En handel med udsigt til mange synergier betyder faglig udvikling for medarbejderne. Det er glædeligt.”

Bestyrelsen i Diaf Pilvad ApS er særdeles tilfreds med Business Brokers bistand i salgsprocessen:

”Vi kunne vanskeligt have kørt processen selv. Det var tydeligt, at Ulf og Klaus er erfarne virksomhedsmæglere. De har helt styr på alle detaljer i en virksomhedstransaktion. Desuden havde det stor værdi for os, at de har knowhow fra produktionsvirksomheder. Det kendskab har de omsat til et attraktivt aftalegrundlag for parterne i handlen”, udtaler han.

Professionelle virksomhedsmæglere i due diligence

Business Brokers bistand i due diligence-perioden var betydningsfuld, fremhæver Kim Høg Madsen:

”Vores amerikanske køber var meget omhyggelig i due diligence. Ulf kørte datarummet professionelt og sørgede for, at vores organisation ikke blev unødigt belastet af de mange krav og teknikaliteter, der ellers ville have lagt beslag på al vores tid.”

Som en del af aftalen med Admix vil den nu tidligere ejer af Diaf Pilvad, Erik Pilvad, være tilknyttet virksomheden i en seks måneders periode med henblik på at overdrage viden.

I den forbindelse udtaler Erik Pilvad:

”Jeg grundlagde virksomheden  i 1973, så det er mit ‘hjertebarn’ og jeg vil gøre alt for sikre en god fremtid for virksomheden og dens medarbejdere.”

DIAF PILVAD ApS

Admix inc.
erhvervede Diaf Pilvad ApS

Opgave: Generationsskifte af virksomheden.

Løsning: Fokuseret salgsproces resulterede i strategisk salg af Diaf Pilvad til amerikanske Admix Inc. via deres danske datterselskab.

Resultat: Med købet får Admix tilført komplementerende produkter og styrker sin førerposition inden for industrielle mixere og blandeudstyr på verdensplan.

Diaf Pilvad ApS er en dansk maskinproducent, der er teknologisk førende inden for fremstilling af mixere og omrører til maler- og lakindustrien.

Business Broker rådgav sælger.

Kim Høg Madsen og Erik Pilvad fremhæver tre ting:

  • Business Brokers rådgivning har haft stor betydning for gennemførsel af salget. Vi har haft en tæt og nem kontakt med de to rådgivere gennem hele salgsprocessen
  • Business Brokers oplæg til købsaftalen var rigtig godt, og det resulterede i en transaktion, vi er meget tilfredse med
  • Ulf Steiness og Klaus Termansen supplerer hinanden godt og er begge fremragende forhandlere