Generationsskifte sikrer, at unikke møbelklassikere forbliver på danske hænder

Siden 1954 har Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S i Svendborg produceret designmøbler i udsøgt kvalitet. Blandt andet ikoniske Wegners OX Chair.

Et generationsskifte i møbelvirksomheden medfører, at sønnerne af stifter og designer Erik Jørgensen har solgt familiens livsværk til Fredericia Furniture A/S, der blandt andet producerer Børge Mogensens og Nanna Ditzels møbelklassikere.

Dermed forbliver en central del af den unikke danske designarv på danske hænder.

John Klindt og John Nygaard fra Business Broker har været sælgers rådgiver i salgsprocessen.

Hvordan værdiansætter man et brand?

At rådgive ejerne af Erik Jørgensen Møbelfabrik i generationsskiftet har været en særlig opgave med et felt af håndplukkede købere, fortæller John Nygaard:

”Erik Jørgensen Møbelfabriks produkter kan man nærmest sidestille med dansk kulturarv. De er ikoniske brands, der fordrer en ejerledet køberkandidat, som formår at varetage både den håndværksmæssige arv og det forretningsmæssige potentiale”.

Værdiansættelsen har været kompleks, fordi Erik Jørgensen Møbelfabrik i sig selv er et brand.

”Man kan ikke prisfastsætte brands alene med afsæt i historisk indtjening. Vi har rådgivet Erik Jørgensen Møbelfabrik i at værdiansætte ud fra et match med en købertype, der har kærlighed til dansk design og kan opnå synergieffekt ved købet. Det kan Fredericia Furniture, som i forvejen har en kollektion af møbelbrands på det internationale marked. Det har betydet en merværdi for brandet,” forklarer John Klindt.

Køber har ambitioner i møbelbranchen

Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S vil fortsat blive markedsført som to brands.

”Vi ønsker at præsentere en samlet kollektion med to brands, der komplementerer hinanden – både designmæssigt og i tilgangen til markedet. Vi vil bygge videre på det fantastiske fundament, som klassikerne i vores kollektioner udgør, og vi vil samtidig fortsætte den ambition, som Fredericia Furniture og Erik Jørgensen deler – nemlig at tilbyde et nutidigt produktprogram, der er relevant i en moderne sammenhæng”, lyder det i en pressemeddelelse fra Fredericia Furniture, der også fremhæver, at de nye ejere vil bevare produktionen i Svendborg.

Det værdsætter nu tidligere CEO i Erik Jørensen Møbelfabrik, Niels Jørgensen, der sammen med sin bror Ole Jørgensen er sælger af den møbelfabrik, deres far grundlagde.

”De seneste år har flere danske designvirksomheder valgt at sælge til kapitalfonde eller store internationale konglomerater. Når Fredericia Furniture overtager, forbliver Erik Jørgensen en del af en lokal møbelindustri. Fredericia Furniture sikrer, at vores polsterfaglige kompetencer, som har været med til at skabe en lang række designikoner, forbliver tæt knyttet til både produktion og udvikling af nye produkter i Svendborg,” udtaler Niels Jørgensen.

Brødrene Niels og Ole Jørgensen er udtrådt af organisationen og ejerkredsen i forbindelse med generationsskiftet.

ERIK JØRGENSEN MØBELFABRIK A/S

Fredericia Furniture A/S
erhvervede Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S

Opgave: Salg af unik ”Ikon-virksomhed” i forbindelse med generationsskifte.

Løsning: En afgrænset branchesøgning ledte frem til Fredericia Furniture A/S som den rette køber. Fortrolig dialog og målrettet forhandling førte til endelig aftale.

Resultat: Erik Jørgensen Møbelfabrik generationsskiftes til en dansk virksomhed, der fortsat ønsker at gøre brug af de lokal kompetencer og produktion. Den samlede virksomhed får betydelig styrke til vækst på det nordiske og det internationale marked.

Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S er et ikon i den danske møbelbranche, der har formået at tiltrække anerkendte designere. Selskabet har et stærkt rodfæste i godt håndværk og klar sans for kvalitet.

Business Broker A/S rådgav sælger.