Stor staudeproducent solgt til canadisk køber

Fra et areal ved Sdr. Omme i Midtjylland forsyner Majland Stauder ApS B-2-B-kunder i Danmark, Norge, Sverige og Finland med stauder i høj kvalitet.

Som resultat af et velovervejet generationsskifte, er ejerskabet af Majland Stauder ApS overgået til det canadiske investeringsselskab Lynx Equity Limited, som opkøber veldrevne mindre og mellemstore virksomheder i blandt andet Skandinavien.

Virksomheden blev grundlagt i 1955 og er en af de største staudeproducenter i Danmark med mere end 1.400 varianter i sortimentet.

De seneste 12 år har Torben Kristensen, Leif Rahbek og Erik Lauridsen udgjort ejerkredsen og den daglige ledelse.

Ole Jensen og Klaus Termansen fra Business Broker har rådgivet ejerkredsen i Majland Stauder i den strukturerede salgsproces.

Canadiske Lynx køber dansk produktionsvirksomhed

Salget af Majland Stauder er historien om en ejerkreds med tre ejere, der alle er aktive i virksomhedens drift, og +50 år. Ejerne ønskede et generationsskifte, hvor de kunne fortsætte som det daglige ledelsesteam, og hvor medarbejderstaben og den store kundekreds ikke oplever forandringer som følge af ejerskiftet.

På dette grundlag er Lynx Equity Limited den ideelle køber.

”Lynx køber små og mellemstore nichevirksomheder, som er sunde og veldrevne, og hvor der er sikkerhed for, at ledelsen ønsker at fortsætte i selskabet efter ejerskiftet”, fortæller Ole Jensen fra Business Broker.

Virksomhedsmægler med kendskab til nichevirksomheder

I Majland Stauder er der stor tilfredshed med Business Brokers rådgivning.

”Allerede ved de første møder forstod Ole og Klaus vores forretning og det marked, vi opererer på. Vi fik hurtigt tillid til dem, fordi de skitserede realistiske scenarier for den proces, der lå foran os”, husker Erik Lauridsen, tidligere ejer og nu ny direktør i Majland Stauder.

Han kendte ikke Lynx Equity Limited på forhånd. Det var Business Broker, der nævnte dem som et muligt emne i listen over potentielle køberkandidater, som virksomhedsmæglerne fremlagde for ejerkredsen i Majland Stauder.

Investeringsselskab opkøber danske SMV’er

Lynx viste stor interesse fra første kontakt.

”Lynx er et canadisk investeringsselskab, der er meget begejstret for den danske virksomhedskultur og særligt for mindre og mellemstore virksomheder. Majland Stauder er den sjette danske virksomhed, de til dato har opkøbt i Danmark”, siger Klaus Termansen fra Business Broker.

Han ser tilbage på en salgsproces, hvor Majland Stauders produktionsanlæg, samt varelager spillede en større rolle end i mange andre virksomhedshandler.

”Produktionsanlægget omfatter otte hektar, der er særlig forberedt til produktion af stauder, og varelageret er et ”levende” varelager. Dette har blandet andet været fokuspunkter i værdisætningen og i forhandlingerne”, fortæller Klaus Termansen.

Stor fordel at have en specialist i due diligence

Sælger Erik Lauridsen fremhæver Business Brokers indsats i due diligence:

”Det kom bag på os, at køber stillede så mange spørgsmål til vores forretning. Der var det guld værd at have Ole og Klaus til at sortere i, hvad vi skulle prioritere.”

Salgsprocessen er endt præcis, hvor den nu tidligere ejerkreds ønskede det. Der er foretaget en intern udskiftning på direktørposten, hvor Leif Rahbek efter eget ønske har overdraget rollen som administrerende direktør til Erik Lauridsen.

”Vi har fået en rigtig god løsning. Ejerskiftet ændrer ikke et komma for medarbejdere eller kunder. Lynx kommer ikke til at blande sig i den daglige drift. Det betyder, at det er os tre, der fortsat vil styre den løbende udviklingsproces i virksomheden”, udtaler Erik Lauridsen.

MAJLAND STAUDER ApS

Lynx Equity Limited
erhvervede Majland Stauder ApS

Opgave: Salg af virksomheden i generationsskifte.

Løsning: En struktureret salgsproces resulterede i et 100% salg til det canadiske investeringsselskab Lynx Equity.

Resultat: Med salget til Lynx, er der fundet en optimal løsning, som sikrer kontinuitet overfor kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Majland Stauder ApS er kendt for sit brede sortiment af kvalitetsstauder, der sælges i hele Skandinavien.

Business Broker rådgav de tre sælgere.

Erik Lauridsen fremhæver tre ting om Business Broker:

  • Med en køberkandidat i Canada har opgaven krævet skæve arbejdstider. Klaus og Ole har stået til rådighed på stort set alle tider af døgnet.
  • Business Broker holder en høj kadence. De har sørget for konstant fremdrift i salgsprocessen.
  • Business Broker har et godt netværk. Vi er meget tilfredse med Ole og Klaus’ rådgivning, også de advokater, de anbefalede os.