Veldrevet leverandør af merchandise solgt til norsk koncern

Ejerleder Jan Facius har siden 2003 drevet virksomheden b conzept ApS, som sælger firmagaver, reklameartikler og firmabeklædning.

I årenes løb er virksomheden i Silkeborg vokset til at være blandt de tre største spillere på det danske marked med ugentlig håndtering af webordrer til 110 lande.

Nu er majoritetsejerskabet af b conzept overgået til den norske koncern IDÉ Group via det danske datterselskab IDÉ House of Brands Danmark A/S.

IDÉ Group er Skandinaviens største inden for firmagaver og reklameartikler med en årlig omsætning på 600 mio. kr.

Klaus Termansen og Claus Bruun Rasmussen fra Business Broker har bistået Jan Facius i salgsprocessen.

Konsolidering på det nordiske marked for reklameartikler

Transaktionen er de facto en fusion. IDÉ Group og Jan Facius ejer nu henholdsvis 75% og 25% af den samlede danske koncern bestående af selskaberne IDÉ House of Brands Danmark og b conzept.

Med denne løsning opnår Jan Facius de primære formål, han havde defineret for salget af b conzept.

”Jeg ønskede at styrke vores fremtidige position som markedsleder inden for vores kerneforretning. Jobsikkerhed for medarbejderne var også højt på prioriteringslisten og desuden ønsker jeg at fortsat at være en del af en vækstvirksomhed, hvor jeg kan bidrage til udviklingen og realisere en værditilvækst”, fortæller sælgeren af b conzept.

Stor interesse ved salg af dansk handelsvirksomhed

Jan Facius er meget tilfreds med Business Brokers rådgivning og handlekraft i den strukturerede salgsproces.

”Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen har været forbilledlige tovholdere i salgsprocessen. Jeg har været tryg hele vejen og har kunnet bevare fokus på at drive min virksomhed, mens den indledende salgsproces stod på,” siger Jan Facius.

Rådgivere i Salg af virksomhed

Han er positivt overrasket over den interesse fra potentielle købere, som Business Brokers salgsarbejde har været i stand til generere. Det gav et fordelagtigt udgangspunkt i forhandlingsfasen.

”Samspillet med Business Broker i den afsluttende forhandlingsfase var velkoordineret og konstruktivt. God dynamik mellem parterne”, tilføjer han.

Virksomhedsmægler forhandler direkte med udenlandsk køber

Virksomhedsmægler Claus Bruun Rasmussen siger om Business Brokers rådgivningsindsats i transaktionen:

”På b conzepts vegne gik vi i markedet med en digitaliseret, veldrevet og sund virksomhed, hvilket værdiansættelsen også bar præg af. Vi tog kontakt til professionelle aktører både i Danmark og udlandet, hvor en fusion ville være en gensidigt attraktiv model”.

Efter Jan Facius ønsker udarbejdede Business Broker oplægget til den nye ejerstruktur og rådgav om due diligence på både salget af b conzept og Jan Facius’ køb af ejerandele i IDÉ House of Brands Danmark A/S. På b conzepts mandat forhandlede Business Broker direkte med direktionen i IDÉ Group i Norge.

”Som en del af IDÉ Group, får Jan Facius og medarbejderne optimale vilkår for at opnå fortsat vækst på et marked, hvor der bliver færre og større aktører, som kan honorere stigende krav til smidig logistik, større kapacitet og øget konkurrenceevne,” forklarer virksomhedsmægler Klaus Termansen.

Fortsat jysk hovedkontor efter fusion i handelsvirksomhed

Fremover er Jan Facius CEO for alle IDÉ Group-aktiviteter i Danmark.

b concept og IDÉ House of Brands har i alt 32 dedikerede medarbejdere med hovedkontor i Silkeborg og filialer i Kolding, Aalborg og København.

”Jeg glæder mig over, at mine ambitioner om at konsolidering er lykkedes, og at vi indgår i en stærk sammenhæng, hvor vi fortsat er markedsleder”, siger Jan Facius.

B CONZEPT ApS

IDÉ House of Brands A/S
erhvervede b conzept ApS

Opgave: Vækst via fusion.

Løsning: Bred salgsproces førte til strategisk fusion mellem b conzept og den norske koncern, IDÉ House of Brands.

Resultat: Fusion med skandinavisk markedsleder sikrer sælger en væsentlig ejerandel samt fordobling af de danske aktiviteter.

b conzept ApS er en stor leverandør af firmagaver, reklameartikler og profilbeklædning. Selskabet har investeret kraftigt i digitale forretningsmodeller.

Business Broker rådgav sælger.

Jan Facius fremhæver tre ting:

  • Business Brokers rådgivere har været nærværende og til rådighed i hele salgsprocessen
  • Jeg har haft to meget fagligt kompetente rådgivere, som også har støttet mig i de emotionelle aspekter af en virksomhedshandel
  • Business Broker er professionelle tovholdere – det er tydeligt, at de har erfaringer fra mange andre transaktioner