Dansk duo køber sig ind i
svensk producent af møbelpleje

Ejerne bag Guardian Protection Products A/S har købt majoriteten i den svenske producent af læderpleje, Leather Master Scandinavia AB. Dermed er de to konkurrerende virksomheder blevet kolleger og vil samarbejde om at styrke de to brands på det internationale marked.

Guardian Protection Products A/S ligger i Vejen og har siden 2001 produceret og solgt produkter til pleje af møbler.

Vigtig opgave at skabe gensidig tillid

Business Broker rådgav de to ejere af Guardian Protection Products, Torben Villadsen og Anders Skovbølling. Nøgleordet for en god aftale om opkøb af virksomheden var at skabe gensidig tillid og tilgodese de individuelle interesser, som de to søstre, der ejede den svenske virksomhed, havde.

Anders Skovbølling, der også er direktør i Guardian Protection Products havde gennem længere tid ønsket at overtage Leather Master Scandinavia. Efter flere møder mellem de to parter lykkedes det at nå hinanden og aftale en pris.

”Vi havde lavet en aftale med søstrene en sen aften og noteret den ned på en serviet. Men vi havde brug for at få aftalen formaliseret og få nogle eksterne til at løse de små uenigheder, der var,” fortæller Anders Skovbølling.

Svensk samarbejdspartner en styrke

Business Broker allierede sig med en svensk samarbejdspartner, Christian, der stod for forhandlingerne sammen med Ulf Steiness fra Business Broker.

”Processen var god, og vi brugte meget tid på at skabe tillid hos de svenske sælgere og lave en aftale, som var god for alle parter. Christian taler både svensk og dansk og forstår den svenske kultur. Det gjorde det nemmere at få afstemt forventningerne ikke mindst hos de to svenske ejere,” forklarer Ulf Steiness.

De to søstre, Åsa Jörgensen og Sophia Jakobsen, var tredje generation i Leather Master Scandinavia, men havde forskellig tilknytning.

Åsa arbejder i selskabet og hendes mand er direktør. De ønskede at fortsætte med at lede virksomheden efter et salg. En løsning, som også var i Guardian Protection Products interesse.

Fortsat medejerskab var vigtig

Resultatet er en aftale, hvor den svenske familie fortsat er medejere med en stærk tilknytning til selskabet. Det er med til at fastholde nøglemedarbejdere og værdien af Leather Masters brand.

”Udfordringen var blandt andet at opnå enighed om fair vilkår i ejeraftalen. Parterne havde naturligvis forskellige synspunkter, men vi sørgede for, at få enderne til at mødes,” siger Ulf Steiness.

Business Broker var desuden med til at finde en svensk revisor og advokat til at repræsentere køberen i due-diligence-processen og udarbejde dokumenter til de svenske myndigheder.

Fra konkurrenter til familie

Anders Skovbølling er yderst tilfreds med, at Business Broker førte forhandlingerne.

”Det er godt, vi ikke skal starte et samarbejde med at høvle knaster. Før var vi konkurrenter. Nu er vi som i familie, og det er rimeligt væsentligt, at vi kan fortsætte med en rigtig dygtig direktør i Sverige,” siger han.

Anders Skovbølling hæfter sig desuden ved, at Business Broker har arbejdet effektivt og sparet ham og Guardian Protection Products for en masse tid.

”Processen er gået smooth, og vi er især glade for, at Christian var inde over og skabe fælles forståelse undervejs og facilitere kulturforskellen,” siger han.

GUARDIAN PROTECTION PRODUCTS A/S

Guardian Protection Products A/S
erhvervede Leather Master Scandinavia AB

Opgave: Gennemføre aftale om opkøb af svensk konkurrent.

Løsning: Majoritetskøb af aktierne i Leather Master Scandinavia.

Resultat: Guardian Protection Products og Leather Master Scandinavia viderefører begge brands og vil samarbejde om at styrke salget på det internationale marked.

Guardian Protection Products A/S ligger i Vejen og har siden 2001 produceret og solgt produkter til pleje af møbler.

Business Broker rådgav køber

Anders Skovbølling fremhæver tre ting:

  • Det var en stor gevinst, at der var en svensker tilknyttet rådgivningen.
  • Business Broker var gode til at formalisere aftalen og styre processen.
  • Det var en stor fordel, at vi ikke selv skulle lægge arm med den, vi bagefter skal samarbejde med.