OSTI APS indgår strategisk samarbejde om royalties og licenser

Osti ApS har indgået et strategisk samarbejde med AGK Nordic A/S. Samarbejdet betyder, at AGK Nordic A/S nu står for produktudvikling, markedsføring, salg og logistik på det nordiske marked.
Vi kender alle den dobbeltklingede osteskærer Osti Original, som Nils Jagd Jensen designede i 1963. Den ligger i enhver dansk køkkenskuffe og er solgt i millioner af eksemplarer verden over. Siden er der kommet flere Osti-produkter til.
For cirka 15 år siden overtog sønnen, Peter Jagd Jensen, Osti ApS. I 2017 tog han kontakt til Business Broker for at få lavet en salgsvurdering af virksomheden.
”Business Broker har ført en både grundig og professionel proces, selv om tiden var knap. Det kunne vi aldrig have gjort selv.
Ulf Steiness og John Nygaard fra Business Broker A/S har rådgivet Osti ApS i forhandlingerne om licensaftale og tilhørende royaltyaftale i hele processen.

Fra virksomhedssalg til licensaftale

”Peter Jagd Jensen ringede, fordi AGK Nordic var interesseret i at købe virksomheden. Der er mange følelser på spil, når man skal sælge et familieværk. Derfor skiftede opgaven undervejs karakter til at blive en licensaftale, så Osti ApS beholder en del af forretningen,” fortæller Ulf Steiness fra Business Broker.
Om aftalens resultat siger Peter Jagd Jensen:
”Jeg er nærmest vokset op på fabrikken, og virksomheden har altid været det centrale element i mit liv. Så det var med blandede følelser, at jeg kontaktede Business Broker. Men det er en rigtig fornuftig aftale, de har hjulpet os med at forhandle hjem. Den betyder, at jeg nu kan fokusere på blandt andet eksport og samtidig være forvisset om, at Ostis hjemmemarked er i rutinerede hænder hos AGK Nordic.”
Udover analysearbejdet, forhandlingerne og håndtering af de juridiske og kommercielle aspekter, har Business Broker lavet et aftalegrundlag for Osti ApS, der understøtter en langsigtet relation mellem parterne.
”I sager om licenser og royalties er der meget psykologi på spil. Jeg skal hjælpe både licensgiver og -tager med at vende deres usikkerhed til tillid og tryghed, for parternes gode relation er vigtig for brandets fremtid,” forklarer Ulf Steiness.

Hurtig, men grundig proces

En licensaftale er normalt to-tre måneder undervejs, men aftalen mellem Osti ApS og AGK Nordic A/S blev forhandlet på plads på en måned, det var vilkårene for at kunne nå at få produktions- og kundeaftaler for det kommende år.

”Business Broker har arbejdet hurtigt, og alligevel har det været en grundig proces,” vurderer Peter Jagd Jensen.

Aftalen mellem Osti ApS og AGK Nordic A/S åbner mulighed for, at de to virksomheder i fællesskab kan udvikle produkter sammen fremover. Den model passer Peter Jagd Jensen godt.
”Jeg tror på, at de nye markedsføringsmuskler betyder, at brandet ekspanderer, og at vi sammen kan udvikle godt design til fornuftige penge. Det har altid været det primære fokus for Osti,” siger Peter Jagd Jensen.

Osti ApS

Virksomheden bag den dobbeltklingede osteskærer ”Osti Original”, der ligger i køkkenskuffen i stort set ethvert dansk hjem. Siden er flere modeller kommet til. Især med tilføjelsen af ostehøvlen Osti 01, har Osti vundet hjerter over hele verden, med 10 internationale designpriser for både produkt og emballage. Det var Nils Jagd Jensen, der i 1963 designede ”Osti Original”. I dag ejer sønnen, Peter Jagd Jensen, Osti ApS.

AGK Nordic A/S

Leverandør af designstærke produkter inden for nonfood til detailvirksomheder i Danmark og resten af Europa. AGK Nordic A/S blev grundlagt i 2003 og beskæftiger i dag ti medarbejdere i Danmark og ti i produktionen i Shenzhen, Kina.

OSTI APS

Strategisk samarbejde
med AGK Nordic A/S.

Opgave: Rådgivning/forhandling af licens- og royaltyaftaler.

Løsning: AGK Nordic A/S blev valgt som foretrukken strategisk samarbejdspartner, der skal stå for produktudvikling, markedsføring, salg og logistik af Osti-produkter på det nordiske marked.

Resultat: Aftalen skaber grundlag for gennemførelse af ambitiøs vækstplan for salg af Osti-produkter. Yderligere vil samarbejdet betyde, at der bliver sat ekstra fokus på udvikling af nye produkter til Osti-familien.

Osti ApS: Er virksomheden bag den dobbeltklingede osteskærer “Osti Original”, designet i 1963. Den ligger i køkkenskuffen i stort set ethvert dansk hjem. Siden er flere modeller kommet til.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Peter Jagd Jensen fra Osti ApS fremhæver tre ting:

  • Jeg er imponeret over Business Brokers detailviden om markeder, hvor man ikke nødvendigvis kan forvente, at de er eksperter.
  • Business Broker har haft stor forståelse for, at Osti er en del af mit hjerteblod, men de har også åbnet mine øjne for, at et brand kan styrkes ved at indgå samarbejde med andre aktører, uden at man behøver at gå på kompromis med sine kerneværdier.
  • Business Broker har ført os professionelt og gelinde igennem processen. Når jeg skrev en mail med et spørgsmål til aftalen kl. 22, fik jeg svar fra Ulf eller John klokken kl. 22:10. Så jeg har været tryg hele vejen.