Kontech A/S solgt til Balco AB

Kontech A/S har mere end 20 års erfaring som professionel leverandør af komplette altanløsninger i forbindelse med renoveringsopgaver og nybyggeri. Virksomhedens 30 ansatte omsætter årligt ca. 70 mio. kr.

Struktureret salgsproces

Selskabet er efter en struktureret salgsproces med Business Broker som ejernes eksklusive rådgiver solgt til Balco AB. Kontech bliver dermed en selvstændig del af Balco koncernen, der er Skandinaviens førende altanspecialist.
Balco er især kendt på det danske marked for altaner med glaslukninger, og er præcis som Kontech totalleverandør af såvel traditionelle som kundetilpassede altanløsninger. Kunderne vejledes fra skitse til færdigt projekt.
Hovedaktionær i Kontech A/S, Niels Jensen, har gennem en periode ønsket at reducere sin arbejdsindsats i selskabet. I 2012 blev en ekstern direktør ansat for at sikre struktur, vækst og værdioptimering umiddelbart efter en Business Review analyse udført af Business Broker A/S. Direktør Charlotte Lauritsen har sammen med Kontechs ledergruppe varetaget den daglige drift i de seneste år, og lederteamet fortsætter i det nye regi.

Sælger af Kontech A/S, Niels Jensen, udtaler:

”Det har været en stor beslutning at sælge, men jeg er glad for, at Business Broker har gjort det muligt at styrke Kontechs fremtidige udviklingsmuligheder gennem sammenlægning med den svenske Balco koncern”.

Fusionen mellem de to virksomheder vil blandt andet resultere i styrket markedsposition i Danmark samt et større produktprogram med fokus på altaner og glaslukninger.

Du kan læse mere om Kontech A/S her: www.kontech.dk, og du kan læse mere om Balco AB her: www.balco.dk.

Strategisk match mellem køber og sælger

Business Broker anser det strategiske match mellem køber og sælger som særdeles godt, og forudsætningerne for styrket vækst og positive synergieffekter er nærmest optimale.

Ulf Steiness og Claus Bruun Rasmussen fra Business Broker udtaler:

Det har været spændende at følge Kontechs positive udvikling efter finanskrisen. Salget til Balco styrker muligheden for, at Kontech kan udvikle sin position i det stærkt voksende marked for altaner på boligejendomme i større byer.

Denne case er én blandt en række rådgivningsopgaver, vi p.t. løser med fokus på branchekonsolidering i Danmark og Skandinavien. Flere virksomheder vil kunne opnå væsentlige fordele ved lignende salg og sammenlægninger, og vi er altid parat til en fortrolig drøftelse med virksomhedsejere, der overvejer en ændret ejerstruktur via salg eller opkøb.”

KONTECH A/S

Balco AB
erhvervede Kontech A/S

Opgave: Salg af virksomheden.

Løsning: Skandinavisk branchekonsolidering via salg til svenske Balco. Godt strategisk match mellem køber og sælger skaber vækst og positive synergieffekter.

Resultat: En samlet virksomhed med en styrket markedsposition i Danmark og Skandinavien samt et større produktprogram med fokus på altaner og glaslukninger.

Kontech A/S har mere end 20 års erfaring som professionel leverandør af komplette altanløsninger i forbindelse med renoveringsopgaver og nybyggeri.

Business Broker A/S rådgav sælger.