Udstyr til foderhåndtering i nye hænder

På Sydals ligger virksomheden BoPil, der siden 1991 har specialiseret sig i at sælge skræddersyede foderløsninger til svin, heste, kvæg og dambrugsfisk til både ind- og udland.

Grundlæggeren af selskaberne BoPil A/S og BoPil Aqua A/S, hedder Jan Bonde. Han har i alle årene været direktør i virksomhederne, men valgte i december 2017 at overdrage roret til Michael Fussing Clausen efter en struktureret salgsproces, gennemført af John Klindt og Klaus Termansen fra Business Broker.

Forud for den endelige aftale har Business Broker udarbejdet virksomhedspræsentation, sonderet markedet for relevante købere, forhandlet BoPils interesser og medvirket til at skrive kontrakt.

Vigtigt branchekendskab

Sigtet var at finde en dansk eller udenlandsk industriel køber i branchen til BoPil A/S, men da Michael Fussing Clausen, der har sønderjyske rødder og landbrugsfaglig baggrund, meldte sig som køber, var sælger Jan Bonde ikke i tvivl om, at her var manden med den rigtige tilgang til virksomhedens potentiale og medarbejdere.

”Det er vigtigt for mig at sikre, at BoPil kører videre efter den nuværende strategi og målsætning,” siger Jan Bonde.

Han er rigtig godt tilfreds med salget til Michael Fussing Clausen, og fremhæver, at Business Brokers branchekendskab har haft afgørende betydning for både proces og resultat.

”Jeg hyrede Business Broker, fordi de har erfaring med salg af udstyr til landbruget. De har været gode til at leve sig ind i, hvem BoPil er og hvordan vi driver forretning. Det har været en forudsætning for, at vi kunne indgå aftale med den bedste køber,” fortæller han.

Lærerig salgsproces

Da køberfeltet snævrede sig ind til Michael Fussing Clausen, stod der transaktionsmodel, forhandling og udkast til kontrakt på Business Brokers opgaveliste, fortæller Klaus Termansen:

”Vi har udarbejdet transaktionsmodellen i samarbejde med med Jan Bonde og forhandlet den hjem på vegne af ham. Her har vores fokus naturligvis været at sikre sælger en optimal pris, men også at sikre et solidt fundament for virksomhedens fremtid.”

Selv om Jan Bonde er tilfreds med både salgsprocessen og den endelige løsning, erkender han, at forløbet også har været udfordrende:

”Jeg må indrømme, at det har været en sej proces, og det har overrasket mig, at en salgsproces tager et års tid. Men det har været lærerigt, og jeg ser frem til at følge overdragelsen helt til dørs som seniorkonsulent i BoPil,” siger han.

Beder man Jan Bonde om at lege med tanken om, hvordan processen ville være forløbet, hvis han selv skulle have håndteret den, siger han:

”Det er nødvendigt at indhente hjælp i en salgsproces. Alene de administrative forberedelser med at gøre virksomheden salgsmoden kræver en specialiseret indsats. Der har man brug for professionelle kræfter udefra. Det skal man vide, hvis man går i de overvejelser.”

OmBoPil A/S

Siden 1991 har BoPil A/S specialiseret sig i rådgivning og levering af løsninger til landbruget. Den tilbyder en bred vifte af gennemprøvede produkter. Virksomheden har gennem årene været en rigtig god forretning med det ene millionoverskud efter det andet. Både i 2014 og 2015 var BoPil A/S Børsen Gazelle. De ti ansatte fortsætter under den nye ejer.

BOPIL A/S

Michael Fussing Clausen
erhvervede BoPil A/S og Bopil Aqua ApS

Opgave: Salg af virksomheden, generationsskifte.

Løsning: Salg til lokal og branchekendt individuel køber, der sikrer virksomheden lokal forankring og udvikling.

Resultat: Generationsskifte, der medfører struktureret udnyttelse af et stort markedspotentiale.

BoPil A/S: Siden 1991 har BoPil leveret foder- og staldløsninger til landbrug og dambrug i både ind- og udland.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Jan Bonde fra BoPil A/S fremhæver

  • Klaus Termansen og John Klindt fra Business Broker har været gode til at sætte sig ind i vores virksomhed og i branchen. Det har været afgørende for den gode handel.
  • Jeg er meget tilfreds med, at Business Broker har håndteret salgsprocessen så selvstændigt og professionelt, at jeg har kunnet fokusere på driften.
  • Business Broker har været gode forhandlere.