Softwarevirksomhed solgt til it-koncern

I 17 år har softwarevirksomheden IMS A/S udviklet og solgt løsninger inden for elektronisk sags- og dokumenthåndtering.
De seneste fem år har virksomheden tidoblet bundlinjen, en vækst der primært bygger på kunder inden for uddannelsessektoren.
Det er dermed en virksomhed i solid fremgang, som nu er solgt til Visma A/S – en af Europas helt store it-koncerner med 1000 ansatte alene i Danmark.

God timing for generationsskifte

Salget er et resultat af direktør Henrik Rabæk Poulsens beslutning om at indlede et glidende generationsskifte i IMS.
“Jeg er 60 år. Vi har haft en pæn vækstrate, vi er vokset til 15 medarbejdere, og vi har behov for en reorganisering med henblik på at kunne udnytte yderligere potentialer i markedet. Derfor er det i mine øjne rettidig omhu at indlede et generationsskifte netop nu”, fortæller Henrik Rabæk Poulsen.
Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen har været rådgivere for IMS i salgsprocessen. Dermed har Business Broker fået et skarpt billede af, hvilke it-virksomheder, der overvejer opkøb pt.
“Vi har foretaget en grundig research af potentielle køberemner til IMS. Visma har mange offentlige kunder, men ikke mange i uddannelsessektoren. Hertil kommer Vismas mulighed for at bringe IMS’ levering af elektronisk sags- og dokumentstyringssystemer til andre lande i Norden. Af disse årsager blev Visma hurtigt seriøst interesserede”, siger Klaus Termansen og uddyber:
“Med købet af IMS får Visma nu en meget stærk kundeportefølje inden for uddannelsessektoren. Yderligere er vejen banet for at udbrede IMS’s løsninger til en række nye kunder. Den synergieffekt har afspejlet sig i den endelige værdiansættelse, som også bærer præg af, at IMS er en særdeles veldrevet virksomhed”.

Det menneskelige aspekt

Henrik Rabæk Poulsen roser Business Brokers rådgivere for at være dygtige til at forhandle hans økonomiske interesser. Også andre faktorer har vægtet tungt i hans beslutning om at sælge sin softwarevirksomhed til Visma.
“IMS er en virksomhed med en åben kultur. Derfor har det været vigtigt for mig at finde en køber, der har en tilsvarende DNA. Det var Business Brokers rådgivere rigtig gode til at inkorporere i deres research”, siger direktøren i IMS.
Han har tidligere selv overvejet at købe en virksomhed. Derfor kendte han på forhånd det tekniske i et virksomhedssalg. Men ikke den mentale sideaf salgsprocessen:
“Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen har været utrolig nærværende og hele tiden klædt mig på til de faser af en salgsproces, der er præget af usikkerhed og ventetid. Der kunne jeg virkelig mærke, at jeg var i hænderne på to rådgivere, hvis kompetencer rækker langt ud over regnearket”.

Stadig direktør

IMS fortsætter som selvstændig virksomhed i Aarhus med Henrik Rabæk Poulsen som direktør. Det er en aftale, der passer ham:
“Jeg glæder mig til at få sparringspartnere i ledelsesbeslutninger, og til tråd for tråd at vikle mig ud af alle de processer og beslutninger, jeg er dybt inde i den dag i dag. Det vil heldigvis tage nogle år”, forudser han.

IMS A/S

Visma A/S
erhvervede softwarevirksomheden IMS A/S

Opgave: Salg af virksomheden for at sikre fortsat vækst.

Løsning: En struktureret søgning efter nordiske købere i branchen resulterede i et strategisk salg af IMS.

Resultat: Med købet af IMS får Visma styrket sine kompetencer inden for løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering samt digital post på et marked, der oplever markant fremgang.

Visma A/S tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser – opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa – har mere end 8.500 ansatte.

Business Broker A/S rådgav sælger.

Henrik Rabæk Poulsen fremhæver tre ting:

  • Business Broker udviste et godt kendskab til it-branchen
  • Business Broker har styret salgsprocessen professionelt og med stor forståelse for min mentale proces under forløbet
  • Jeg er imponeret over Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansens forhandlingskompetencer