Nichevirksomhed inden for test, inspektion og certificering solgt til international koncern

A/S Baltic Control Group Ltd. er en dansk familievirksomhed, der siden 1980 har bistået kunder over hele verden med inspektion og kvalitetskontrol i forbindelse med global varehandel.

Forretningsområderne er løbende udvidet til også at omfatte laboratorietest og kontrol med certificeringsordninger inden for mange forskellige typer af varer, services og processer, hvor fødevareprodukter og den relaterede industri er en kernekompetence.

Baltic Control Group er med andre ord en dansk TIC-virksomhed og specialister i Test, Inspektion og Certificering. Den har mere end 180 medarbejdere samt et stort antal globale samarbejdspartnere.

Baltic Control Group solgt via M&A rådgiver

Som resultat af en struktureret salgsproces er Baltic Control Group solgt til den franske koncern Apave International, der på verdensplan tæller 13.000 medarbejdere.

Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen fra Business Broker har bistået søskendeparret Martin E. Pedersen og Karina E. Nielsen i salget af den virksomhed, som deres far oprindeligt etablerede ved at tilbyde kontrol af korn, som blev udskibet over Det Baltiske Hav for mere end 40 år siden – heraf navnet Baltic Control.

”Apave og Baltic Control Group er et rigtig godt match og har forretningsmæssigt samme DNA. Baltic Control har oplevet organisk vækst i alle år og ved at blive en del af Apave, opnår Baltic Control mulighed for at accelerere væksten og tilbyde medarbejderne yderligere muligheder i en større organisation”, fremhæver Klaus Termansen.

Dansk TIC-virksomhed købt af fransk koncern

Synergieffekten for Apave International består primært i direkte adgang til Baltic Control Groups specialkompetencer inden for hele værdikæden i fødevareindustrien.

Salget af den danske koncern sker på et marked, der er præget af konsolidering, konkurrence og mange store spillere. I den sammenhæng betegner Klaus Termansen Baltic Control Group – som i sig selv har vist historiske flotte resultater – som en ”usleben diamant” med endnu større potentiale hos den rette fremtidige ejer.

Set fra Business Broker side, er salget af Baltic Control en opgave, der har omfattet alle facetter af en struktureret salgsproces.

Claus Bruun Rasmussen og Klaus Termansen varetog hele salgsprocessen. Fra bred afsøgning af egnede køberkandidater i hele verden og frem til et gennemført salg. Som en del af opgaven organiserede Business Broker management præsentationer, hvor de shortlistede køberkandidater mødtes med sælgerne til en dialog om fremtidsscenarier, herunder yderligere bekræftelse af match og personlig kemi, men også optimering af indikative bud på pris og vilkår.

Herefter indsnævrede feltet sig til Apave Group.

Salg af virksomhed – Business Broker banede veje for købsaftale

Sælgerne af Baltic Control Group er særdeles tilfredse med salget til Apave Group og den konkrete løsning, som deres virksomhedsmæglere fra Business Brokers har bistået med at forhandle på plads.

”Vi ønskede at sælge til en virksomhed, der både er velrenommeret og kan bringe Baltic Control til næste niveau. Business Broker forstod Baltic Controls DNA og formåede at bane vejen for en aftale med en køber, der passede ind i vores måde at drive forretning på. Apave er helt ideel. De er et high end brand”, siger Karina E. Nielsen.

Professionelle virksomhedsmæglere i due diligence

Begge sælgere af Baltic Control Group ser tilbage på salgsprocessen som en tid præget af både mod- og medvind. Om forhandlingsfasen siger sælger Martin E. Pedersen:

”Det har været en hård proces. Særligt i due diligence, hvor køber stillede langt flere dybdegående spørgsmål om vores virksomhed, end jeg havde forestillet mig. Det var en stor lettelse, at vi havde Business Broker til at sikre overblik og fremdrift, for Karina og jeg havde jo i forvejen travlt med at drive vores forretning.”

Ifølge Karina E. Nielsen havde særligt Business Brokers økonomiske kompetencer værdi i due diligence-fasen.

”Claus og Klaus har det sorte bælte i økonomi. Det har stor betydning for, at vi kom i mål med så attraktiv en løsning, vi er endt med”, siger hun.

”Vi kunne ikke have landet en aftale uden Business Broker. Det er jeg slet ikke i tvivl om”, supplerer hendes bror Martin E. Pedersen.

Baltic Control Group fortsætter som selvstændigt brand og selskab i Apave koncernen. Karina E. Nielsen og Martin E. Pedersen fortsætter som CEOs for hver sin gren af virksomheden.

BALTIC CONTROL GROUP LTD.

Apave International
erhvervede A/S Baltic Control Group Ltd.

Opgave: International vækst via konsolidering.

Løsning:  Struktureret salgsproces med køberkandidater fra hele verden førte til strategisk salg til franske Apave International.

Resultat: Baltic Control Group styrker sin internationale position, og kan sammen med Apave-koncernen løse komplekse TIC-opgaver.

Baltic Control Group er specialister i Test, Inspection og Certification (TIC) inden for fødevareindustri, dyrevelfærd og internationale NGO’er.

Business Broker rådgav sælger.

Martin E. Pedersen og Karina E. Nielsen fremhæver tre ting ved Business Broker

  • Business Broker har holdt fokus på vores vegne i hele salgsprocessen
  • Claus og Klaus er dygtige og vedholdende forhandlere
  • Vi har haft stor gavn af Business Brokers økonomiske indsigt